O nama

O  vremenu nastanka:

Sve  je „počelo  na početku“  2012. godine,godine koja je označena kao „kraj svijeta“ ,doduše po kalendaru drevnih Maja.Stari prijatelj Miloš me upoznao sa Rusom koji je došao da živi u Bar i koji je turistički vodič.kako sam radio u turističkoj agenciji to poznastvo sam tretirao kao korisno.Interesantno je bilo da je on radeci nekoliko godina svoj posao mnogo bolje znao Crnu Goru nego mi koji zivimo u njoj.I to ne samo geografiju nego i istoriju , kulturu, razne anegdote.jedino mu je teško bilo u početku dok još nije naučio naš jezik, kako je rekao „nije moga da se smije“ odnosno nije „ušao“ u specifičnost našeg humora. Njegovo oduševljenje polako je prenosio na sve nas , tako da vrlo brzo  i rodila ideja o NVO.

O nazivu: 

kad smo izabrali kojom ćemo vrstom turizma da se bavimo, naziv NVO-a je išao spontano, igra riječi..Prvo kao tepanje alternativnom turizmu Altera, a onda i dodavanje još jednog „r“ i to već ispade „Druga Zemlja“.

O mjestu nastanka:

E to je već malo isplanirano.Izabrali smo mjesto, odakle se pruža veličanstve n pogled  na Bar, koje je u svojoj  suštini alternativno  a to je  kafana “ Kod Marka“ na Sutormanu.Ubrzo je stigla i slika sv. Romana sveca po kojoj je po prepostavci i planina dobila svoj naziv, “ iz olovke“ prijatelja koji arheolog po struci, i koji nije znao  da je na osnivačkoj skupštini.Tako da smo dobili “ zaštitnika“ i savjetnika Organizacije istovremeno.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s